Hoe het begon

Initiatief
Een aantal christenen in- en rondom Borger voelde een duidelijke roeping van God om een gemeente te beginnen. Ze wilden in- en rondom Borger mensen over Jezus te vertellen en diensten te organiseren in de eigen woonplaats. De gemeente zou een evangelische grondslag krijgen waarin de Bijbel centraal staat. Zo ook het dopen op belijdenis van je persoonlijk geloof door onderdompeling; daarom werd er gekozen om een Baptistengemeente te worden. Om geen discussie te krijgen over een Unie- of ABC gemeente, hebben we ons niet aangesloten; we dragen hen beiden een warm hart toe.

2007
Na vele jaren van gebed zijn we op januari 2007 in Borger begonnen met een kringavond om de twee weken. Op 28 oktober 2007 mochten wij de eerst dienst als Vrije Baptistengemeente Borger (VBB) houden in het Esdal College in Borger. Wat een groot feest was dat! Vanaf dat moment was er elke laatste zondag van de maand een dienst.

2008
Vanaf 14 september 2008. mochten we het heuglijke feit vieren dat we twee diensten in de maand gingen houden, op de tweede en de laatste zondag in de maand. In 2008 is er druk gewerkt aan de statuten waarin de fundamentele principes van onze gemeente in beschreven staan; op 2 december 2008 vond de notariele oprichting plaats en was de Baptistengemeente officieel gesticht.

2009
Op 5 april mochten wij onze eerste doopdienst houden; een geweldige ervaring als een broeder of zuster luistert naar Gods stem en Jezus willen volgen in de doop! Met ingang van september 2009 houden we voortaan elke week dienst. We zijn hier erg dankbaar voor en zijn vol vertrouwen in de taak waar God ons voor de gemeente Borger en omstreken heeft gesteld!

2010
We mogen nieuwe broeders en zusters welkom heten in de gemeente. De feedback die we krijgen is “De Bijbel staat centraal”, “De gemeente voelt aan als een warm thuis”, “De aandacht voor Israël”.

2011
In maart vragen twee broeders in dezelfde week de doop aan: “Jezus vraagt het, het is een daad van gehoorzaamheid” en “Ik wil doen wat Jezus vraagt en erbij zijn als Hij komt”. In april zijn er opnieuw vier doopkandidaten! Ons hart is vol dankbaarheid over de geestelijke groei die we binnen de gemeente doormaken. Prijs de Heer!

2018
Dit jaar bestaan we 10 jaar. We zijn de Heer erg dankbaar dat Hij ons deze gemeente heeft gegeven, de prachtige momenten en Zijn nabijheid in de periode dat het minder ging.

Nu, op dit moment
Gaan wij u zondag ook ontmoeten in de dienst?